Duurzaamheidsvisie

Thuisvester is een van de koplopers op het gebied van duurzaamheid. Uit onderzoek blijkt dat bewoners duurzaamheid ook belangrijk vinden. Ze geven aan dat ze naast een lagere energierekening extra wooncomfort belangrijk vinden maar ook zorgen hebben over het klimaat en het milieu. Dat is belangrijk want met alleen de woningen CO2 neutraal maken zijn we er nog niet. Hiervoor is ook een aanpassing van het woongedrag van de bewoners nodig.

Onze missie

Naast een betaalbaar thuis, willen we ook een duurzaam thuis, voor nu én later

Voor ons betekent dit meer dan een dak boven uw hoofd. Dat huis is uw thuis. De plek waar u zichzelf kunt zijn. In een gezonde, duurzame en veilige woning. In een wijk waar u prettig samenleeft met uw buren en waar u zich verbonden voelt met uw omgeving en met elkaar. Dat maakt een huis een thuis en dat gunnen we iedereen, nu én in de toekomst. Deze missie vraagt van ons om vandaag na te denken over de gevolgen voor morgen. We willen dat ook toekomstige generaties in een goed betaalbaar en duurzaam huis wonen, in een fijne wijk. Voor ons is duurzaamheid alles dat we nu doen om kwaliteit van leven nu en in de toekomst te verbeteren. Voor iedereen.

Daarom:

  • investeren we fors in het energiezuinig maken van bestaande woningen. Eind 2020 moeten alle woningen naar gemiddeld label B gebracht zijn.
  • bouwen we nieuwbouwwoningen die CO2 neutraal zijn, de zogenaamde 0-op-de-meter woningen. Dit zijn woningen die bij gemiddeld gebruik net zoveel energie opwekken als ze gebruiken.
  • onderzoeken bij nieuwe projecten altijd eerst het wooncomfort en de energielasten.
  • blijven we de markt uitdagen om innovaties op het gebied van duurzaam bouwen en wonen te presenteren.
  • bekijken we de mogelijkheden voor een 0-op-de-meter- renovatie om uiteindelijk de bestaande woningen ook naar 0 op de meter te krijgen.
  • is onze ambitie om eind 2050 het hele woningbezit CO2 neutraal te maken.

Brabantse Deal

Thuisvester maakt deel uit van de zogenaamde Brabantse Deal. In deze longread leest u meer over deze samenwerking. 

Deel deze pagina

 
Annuleren

Waarmee kunnen wij je helpen?

Begin hier met zoeken!

Geen resultaten gevonden