bijgewerkt 18-07-2018

Bericht

bijgewerkt 23-08-2017

Sluiting Fort Oranje

“De gemeente Zundert heeft bekend gemaakt het beheer van de camping vanaf 3 juli, de datum waarop beheerder Cees Engel de camping wil sluiten, over te nemen. Daarvoor had de gemeente Zundert al aangegeven op korte termijn tot sluiting over te willen gaan. Dit betekent dat de bewoners nu een jaar de tijd hebben om op zoek te gaan naar andere woonruimte. Omdat Thuisvester de sociale woningcorporatie in Zundert e.o. is komen deze bewoners met vragen bij ons. ”

Veel gestelde vragen en antwoorden bewoners Fort Oranje

Ik woon op Fort Oranje, hoe kom ik aan een zelfstandige woning?
Bent u al ingeschreven als woningzoekende voor een sociale huurwoning dan adviseren wij u zelf te gaan reageren op beschikbare woningen.
Bent u nog niet ingeschreven en wilt u in de regio blijven wonen dan moet u zich inschrijven bij www.klikvoorwonen.nl. Wilt u buiten de regio wonen dan moet u zich inschrijven bij het woningzoekendensysteem van die gemeente of regio.

Waar moet ik aan voldoen om op een woning te kunnen reageren?
Bij het toewijzen van een sociale huurwoning hanteren woningcorporaties de regels van het passend toewijzen. Voordat u kunt reageren moet u daarom een actuele inkomensverklaring uploaden. Deze kunt u via www.belastingdienst.nl/ aanvragen.
Huurwoningen met een huurprijs tot en met € 710,68 worden alleen aan personen met een passend inkomen verhuurd. Daarnaast zijn uw huishoudinkomen, huishoudsamenstelling en wachttijd van belang.

Waarom moet ik ingeschreven staan bij een gemeente?
Om een inkomensverklaring aan te kunnen vragen moet u inschreven zijn bij een gemeente.

Hoe lang duurt het voordat ik voor een woning in aanmerking kom?
Dat is afhankelijk van uw inkomen, inschrijftijd en van waar u wilt wonen. De wachttijd kan variëren van een paar maanden tot een aantal jaar. De gemiddelde wachttijd voor een woning is 4 jaar.

Kan ik versneld voor een woning in aanmerking komen bij Thuisvester?
Nee, zolang Thuisvester hier geen afspraken over heeft gemaakt met de gemeente Zundert kunt u niet versneld voor andere huisvesting in aanmerking komen.

Wanneer is er meer duidelijk over de huisvestingsmogelijkheden voor de bewoners?
De gemeente Zundert heeft besloten het beheer van de camping voor 1 jaar over te nemen. De bewoners krijgen dan een jaar de tijd om een geschikte oplossing te vinden voor hun huisvesting probleem.

Waar kan ik terecht met vragen over een andere verblijfsruimte voor dit moment?
De gemeente Zundert heeft een team geformeerd dat u kan ondersteunen bij het zoeken naar een andere verblijfsruimte. Dit kunt u bereiken via 040-2984468 of projectenzundertnl.

Waar kan ik terecht met andere vragen over de sluiting van Fort Oranje?
Hiervoor kunt u contact opnemen met het team dat geformeerd is bij de gemeente Zundert. Dit kunt u bereiken via 040-2984468 of projectenzundertnl of via www.zundert.nl.