bijgewerkt 24-05-2018

Bericht

bijgewerkt 20-04-2017

MFA in Sprundel finalist

“De multifunctionele accommodatie De Trapkes in Sprundel is een van de vijf finalisten van De Brabantse Stijlprijs 2017. Thuisvester is trots dat dit bijzondere project de finale gehaald heeft.”

Over de Stijlprijs

Voor de Stijlprijs 2017 ging de provincie op zoek naar verborgen parels en verrassende plekken op onverwachte locaties in Brabant. Plekken die zijn geboren vanuit een passie van mensen.  De provincie wil laten zien waar Brabanders trots op zijn, wat goed is gelukt en wat voorbeeldig mag zijn voor anderen. Plekken die inspiratie geven en maatschappelijke van waarde zijn. Zij willen de passie, inzet en verhalen van betrokkenen zichtbaar en beleefbaar maken.

Aanmeldingen

Er zijn 146 van dit soort plekken aangemeld door burgers en organisaties. Per gemeente is bepaald welke plekken officieel ingezonden werden. De jury van De Brabantse Stijlprijs 2017 heeft uit de 18 genomineerde projecten 5 finalisten geselecteerd waarvan de Trapkes er een is.

Waarom De Trapkes?

Na sloop van het oude gemeenschapshuis in de kern van Sprundel is de Johannes de Doper- kerk omgetoverd tot een multifunctioneel centrum. Met respect voor het verleden is de uitstraling van het kerkgebouw behouden gebleven. De vakjury heeft De Trapkes gekozen vanwege de voortvarende en pragmatische manier waarop de hele gemeenschap van Sprundel is gered en de voorbeeldfunctie die het kan hebben voor andere dorpen. Meer info 

Stemmen

Van 19 april t/m 12 mei kan iedereen stemmen. Met één emailadres kan 3 keer gestemd worden. De prijsuitreiking van de publieksprijs én de juryprijs is op donderdag 18 mei in Bergen op Zoom tijdens ProefMei 2017.