Woning verlaten

Als u de woning verlaat moet u de woning netjes achterlaten. Hou er rekening mee dat u het gas, water en licht tijdig opzegt, eventuele overnames regelt en de sleutels op tijd inlevert.

Opleveren

Tijdens de eerste opname adviseert de opzichter hoe u de woning kunt opleveren. Hij kijkt dan of er veranderingen zijn aangebracht en of er schade is die u of wij moeten herstellen. Bij de oplevering bekijkt de opzichter of u de woning netjes heeft achtergelaten.

Gas, water en licht opzeggen

De meterstanden worden tijdens de tweede opname door de opzichter opgenomen. U bent zelf verantwoordelijk voor het opzeggen van uw contract bij de leverancier en het doorgeven van de meterstanden, tenzij u energie of water afneemt van Thuisvester.

Overname

Bij het digitaal huur opzeggen kunt u aangeven welke spullen u ter overname wilt aanbieden. Denk daarbij aan tuininrichting, gordijnen, vloerbedekking, zonwering en dergelijke. Van de opzichter ontvangt u bij de eerste opname het overnameformulier. Met de nieuwe huurder kunt u de overnamelijst doornemen. U kunt de nieuwe huurder tot niets verplichten. De overname van spullen is de verantwoordelijkheid van de vertrekkende en nieuwe huurder samen.

Sleutels inleveren

Als de woning in orde is, kunt u de sleutels bij de opzichter tijdens de tweede opname inleveren. Als de woning niet in orde is krijgt u, in overleg met de opzichter, hiervoor nog maximaal één week. U betaalt dan een gebruiksvergoeding die gelijk is aan de huur naar rato van het aantal dagen dat u langer in de woning verblijft.

Deel deze pagina

 
Annuleren

Waarmee kunnen wij je helpen?

Begin hier met zoeken!

Geen resultaten gevonden