bijgewerkt 19-11-2018

WMO

WMO

Als u ondersteuning thuis nodig heeft kunt u in aanmerking komen voor een WMO-vergoeding. Denk daarbij aan: huishoudelijke hulp, een traplift, vervoer in de regio, een rolstoel, maaltijdverzorging, maatschappelijke opvang, dagbesteding e.d.

Woont u in de gemeente Oosterhout  dan kunt u voor kleine aanpassingen (tot € 2.500) contact opnemen met de klantenservice. Voor aanpassingen boven € 2.500 kunt u het WMO-loket van de gemeente Oosterhout bellen. Woont u in de gemeente Geertruidenberg of Rucphen dan kunt u rechtstreeks contact opnemen met het WMO-loket van uw gemeente. Woont u in de gemeente Zundert dan kunt u contact opnemen met WMO-loket elz.

Meest gestelde vragen

 • Waar kan ik een aanvraag voor een WMO-voorziening doen?

  Als u ondersteuning thuis nodig heeft kunt u misschien in aanmerking komen voor een WMO-vergoeding. Denk daarbij aan: huishoudelijke hulp, een traplift, vervoer in de regio, een rolstoel, maaltijdverzorging, maatschappelijke opvang, dagbesteding e.d. Op het WMO-loket van uw gemeente vindt u de voorwaarden.

  • Als u in de gemeente Oosterhout woont, kunt u voor kleine aanpassingen (tot € 2.500) contact opnemen met Thuisvester, voor aanpassingen boven € 2.500 kunt u met het WMO-loket van de gemeente Oosterhout contact opnemen via www.oosterhout.nl
  • Als u in de gemeente Geertruidenberg of Rucphen woont kunt u contact opnemen met het WMO-loket van uw gemeente via www.geertruidenberg.nl of www.rucphen.nl 
  • Als u in de gemeente Zundert woont kunt u contact opnemen met het WMO-loket elz via www.zundert.nl 

 • Welke WMO-voorziening kan ik door Thuisvester laten uitvoeren?

  Als u een kleine aanpassing nodig heeft adviseren wij u om eerst bij uw gemeente na te vragen of de aanpassing onder de WMO-vergoeding valt. www.geertruidenberg.nl , www.rucphen.nl, www.zundert.nl.

  Als u in Oosterhout woont kunt u voor een kleine aanpassing (tot € 2.500) bellen met Thuisvester. Voor aanpassingen boven € 2.500 kunt u het WMO-loket van de gemeente Oosterhout bellen www.oosterhout.nl

  Wordt de aanpassing niet door WMO vergoed, dan kunt u Thuisvester vragen om deze voorzieningen tegen een huurverhoging per maand aan te laten brengen.

 • Wat zijn de kosten als ik een WMO-voorziening uit wil laten voeren?

  Als u hier uw postcode en huisnummer ingeeft dan kunt u zien wat de kosten zijn van de WMO-voorzieningen.

 • Waar kan ik mijn scootmobiel opladen en parkeren?

  U moet uw scootmobiel in uw eigen berging plaatsen. Als er speciale scootmobielplaatsen zijn aangewezen mag u daarvan, in overleg met Thuisvester, gebruik maken. Over het opladen van uw scootmobiel worden nadere afspraken gemaakt met Thuisvester.