bijgewerkt 19-11-2018

Buurtbemiddeling

Buurtbemiddeling

Als u een conflict heeft met buren of andere bewoners in uw wijk en het probleem niet samen op kunt lossen, kunt u buurtbemiddeling inschakelen.

Goed getrainde vrijwilligers helpen u en de betrokkenen om weer met elkaar in gesprek te gaan en mee te denken over een oplossing van het conflict. Praktische adviezen en tips over hoe om te gaan met onenigheid met uw buren, kunt u vinden op www.problemenmetjeburen.nl.

In de gemeentes Oosterhout en Geertruidenberg kunt u zich hier aanmelden. In de gemeentes Rucphen en Zundert kan dat hier.

Meest gestelde vragen

 • Wat is buurtbemiddeling?

  Als u problemen heeft met uw buren, kunt u in een vroegtijdig stadium contact opnemen met buurtbemiddeling. Zij helpen om samen met u en uw buren een oplossing te bedenken die voor beide aanvaardbaar is.

 • Hoe kan ik buurtbemiddeling bereiken?

  In de gemeentes Oosterhout en Geertruidenberg kunt u zich hier aanmelden. In de gemeentes Rucphen en Zundert kan dat hier.

 • Voor welke problemen kan ik bij buurtbemiddeling terecht?

  Bij ergernissen of irritaties over harde muziek, overhangende takken of overlast van kinderen, auto´s of huisdieren kunt u buurtbemiddeling inschakelen.

 • Wanneer kan buurtbemiddeling mij niet helpen?

  Buurtbemiddeling kan u niet helpen bij:

  • conflicten waarbij sprake is van agressie, alcohol of drugs of
  • conflicten met  familieleden en problemen met instanties.

 • Wat gebeurt er na mijn aanmelding?

  De coödinator buurtbemiddeling stelt twee buurtbemiddelaars aan, die uw verhaal komen aanhoren. Zij bezoeken ook de andere partij. Vervolgens vindt er op neutraal terrein een gezamenlijk gesprek plaats waarbij de samen bedachte oplossingen schriftelijk worden vastgelegd. Na een paar weken informeren de buutbemiddelaars hoe het gaat.