bijgewerkt 18-12-2017

Energielabel

Energielabel

Alle woningen van Thuisvester hebben een energielabel waardoor u gemakkelijk kunt zien of een woning energiezuinig is. De energiekosten worden steeds hoger en daarom is het extra handig om te weten hoe het staat met het energieverbruik in uw huis.
Van A tot en met G

Op het energielabel staan het huisadres en de labelklasse met een gekleurde letter van een groene A (heel energiezuinig) tot en met een rode G (niet energiezuinig). Op de achterkant van het energielabel staan maatregelen waarmee het energiegebruik van uw woning verlaagd kan worden, zoals het isoleren van dak, vloer en muren en het plaatsen van een energiezuinige c.v.-ketel.

Onderlinge verschillen

Het kan zijn dat uw woning een ander label heeft dan de woning van uw buurman. Kleine verschillen zorgen er soms al voor dat de ene woning in een D-label uit komt en de andere een C-label krijgt. Dit verschil kan al zitten in een groot of klein dakraam.

Energiebeleid

Thuisvester gebruikt de energielabels om te bepalen of maatregelen op het gebied van energiebesparing nodig zijn in haar woningen. Als we woningen renoveren, bekijken we ook hoe we deze nog energiezuiniger kunnen maken. We hebben een energiebeleid opgesteld en op basis daarvan nemen we energiebesparende maatregelen voor onze woningen. Thuisvester geeft de woonlastenwaarborg af aan huurders van woningen waar energiebesparende maatregelen worden uitgevoerd tegen een huurverhoging. De woonlastenwaarborg garandeert een daling van de gemiddelde woonlasten in uw woning. Dat wil zeggen dat de afname van de maandelijkse kosten voor energieverbruik als gevolg van de ingreep groter is dan de toename van de huur, gemiddeld voor uw woning. De woonlastenwaarborg bestaat uit een aantal richtlijnen op basis waarvan Thuisvester bepaalt welke energiebesparende maatregelen worden genomen, welke huurverhoging hier tegenover staat en hoe de energiebesparing wordt bepaald.

Meest gestelde vragen