bijgewerkt 19-11-2018

Zonnepanelen

Zonnepanelen

Onderzoek van de Woonbond wijst uit dat 86% van de huurders graag zonnepanelen zou willen plaatsen. Thuisvester heeft een aantal huishoudens waarvan de woning geschikt is voor zonnepanelen  de mogelijkheid geboden zonnepanelen te laten plaatsen om zo goedkopere stroom op te wekken. Huurders mogen in veel gevallen ook zelf zonnepanelen aanbrengen maar moeten daar wel toestemming voor aanvragen.

Door Thuisvester
Thuisvester gaat 500 huurwoningen die geschikt zijn voorzien van zonnepanelen. Ongeveer 1000 huishoudens hebben hiervoor een aanbieding ontvangen. Huurders kunnen dit niet zelf aanvragen. Thuisvester werkt hiervoor samen met Wocozon. Dat is een Stichting zonder winstoogmerk met als doel - huurders van woningcorporaties te laten profiteren van zonnestroom. Zij zorgen voor de installatie, het onderhoud en de monitoring van de zonnepanelen. Na plaatsing kan de huurder online precies zien wat de zonnepanelen opleveren.
Voor de stroom van het dak betaalt u € 0,165 per kWh aan Thuisvester dat is gemiddeld 20% lager dan de stroomprijs die u nu betaalt voor de stroom aan uw huidige energiebedrijf. Naast de zonnestroom blijft u stroom afnemen van uw huidige energiebedrijf maar met een lager maandelijks voorschot waardoor u jaarlijks zo’n € 75 tot € 100,- kunt besparen.

Door u zelf
Als u zelf zonnepanelen wilt aanbrengen mag dat in de meeste gevallen. U moet wel toestemming voor aanvragen dan kan via dit formulier. Als u wilt weten of het rendabel is om zonnepanelen aan te brengen op uw woning kunt u daar advies voor aanvragen via dit contactformulier. Selecteer bij het onderwerp Klantenservice en geef bij de toelichting aan dat u advies over zonnepanelen wilt. 

 

 

 

Vragen?

 

Als u nog vragen over het persoonlijke aanbod of de overeenkomst kunt u mailen naar Wocozon via klantenservice@wocozon.nl of contact opnemen via 085 - 744 10

58.


Het is mogelijk om zonnepanelen op het dak van uw woning te plaatsen. Hier is wel toestemming voor nodig. Meer informatie hierover vindt u hier.

Meest gestelde vragen