bijgewerkt 19-11-2018

Energielabel en warmtetarieven

Energielabel

Alle woningen van Thuisvester hebben een energielabel waardoor u gemakkelijk kunt zien of een woning energiezuinig is. Thuisvester maakt bij planmatig onderhoud de bestaande huurwoningen energiezuiniger. Elke nieuwe woning van Thuisvester voldoet aan het energielabel A en heeft een EPC-waarde van maximaal 0,4. In 2017 verbeterden we 785 bestaande huurwoningen met energiebesparende maatregelen die de verlagen tot energielabel B. Bij nieuwe projecten onderzoeken we altijd eerst het wooncomfort en de energielasten. Ook blijven we de markt uitdagen om innovaties op het gebied van duurzaam bouwen en wonen te presenteren.
Energielabel en energieindex

Een energielabel laat zien hoe energiezuinig uw huis is. Het label maakt duidelijk welke energiebesparende maatregelen mogelijk zijn. De labelklassen voor woningen lopen van A t/m G. Woningen met een A-label zijn het energiezuinigst, woningen met een G-label zijn het minst energiezuinig. Het label geeft ook een overzicht van woningkenmerken, zoals het woningtype, isolatie, beglazing en verwarming. Het energielabel van uw woning kunt u bekijken via zoekuwenergielabel.nl. Het kan zijn dat uw woning een ander label heeft dan de woning van uw buurman. Kleine verschillen zorgen er soms al voor dat de ene woning in een D-label uit komt en de andere een C-label krijgt. Dit verschil kan al zitten in een groot of klein dakraam. De Energie-Index is een uitgebreide opname die gebaseerd is op 150 kenmerken. Hiermee wordt een exacte bepaling van de energieprestatie van de woning te komen. De rekenmethode die achter het Energielabel schuil gaat is gebaseerd op dezelfde rekenmethode als de Energie-Index.

Warmtetarieven

Voor 2018 zijn de warmtetarieven vastgesteld (alle bedragen zijn incl. BTW). De jaarnota voor een gemiddeld huishouden stijgt met ongeveer 58 euro.

Meest gestelde vragen