bijgewerkt 11-12-2018

Energetische maatregelen

Versneld naar energielabel A

Thuisvester gaat in drie jaar 2000 woningen versneld energetisch verbeteren, verspreid over de gemeenten Oosterhout, Geertruidenberg, Rucphen en Zundert.  Met de huurdersorganisaties is afgesproken dat deze verbeteringen zonder huurverhoging worden uitgevoerd. Hiermee is de betaalbaarheid van de woningen de komende drie jaar geborgd.

Woonlasten

De kosten om een woning te verwarmen en van warm water te voorzien nemen de komende jaren toe. Thuisvester vindt het belangrijk dat de totale woonlasten van huurders laag blijven. Daarom investeert Thuisvester de komende drie jaar fors in het energiezuinig maken van bestaande huurwoningen waardoor het gasverbruik omlaag gaat. Hierdoor nemen de energiekosten voor de huurder af wat direct resulteert in woonlastenverlichting.

Samenwerkingsovereenkomst

Om dit te realiseren hebben we een samenwerkingsovereenkomst getekend met drie bouwbedrijven: Bouwbedrijf Pennings, De Kok Bouwgroep en Zwaluwe Bouw- en Aannemingsbedrijf. Deze bouwbedrijven zorgen er samen voor dat de circa 2.000 huurwoningen – in combinatie met onderhoud – energiezuiniger worden. De aanpassingen zijn voor eind 2020 gereed.

Verbeteringen

De woningen krijgen bijvoorbeeld spouwmuurisolatie, dakisolatie, HR++-glas en energiezuinige installaties. Tegelijkertijd worden er onderhoudswerkzaamheden uitgevoerd zoals buitenschilderwerk en het vervangen van kozijnen, goten en regenpijpen. De totale investering is ongeveer 80 miljoen euro.

Automatisch bericht

Hoort uw woning bij de 2.000 huurwoningen waar energiezuinige aanpassingen versneld worden aangebracht, dan krijgt u automatisch bericht.